Голям пъстър кълвач - описание, местообитание

С голям колоритен кълвач се има предвид полезна и шумна птица, която се отличава със специални данни за външния вид. Много често индивиди от представеното семейство се чуват в парковите зони, през летните вили, в горски пояс и други места от този тип. Птицата е известна с пъстроцветния цвят на оперението и силния клюн, с който чука дървото. В противен случай кълвачите се наричат ​​горски медицински сестри. Днес ще изучаваме всичко, което засяга представители на породата. Къде живеят, какво ядат и т.н.

описание

  1. Тези птици стават разпознаваеми поради наличието на червена капачка на главата. Не всички кълвачи имат такова украшение от пера. Само млади хора имат тази глава. Може би ще остане за цял живот или ще изчезне, когато птицата достигне пубертета.
  2. При индивиди от възрастен тип се извършва всяка година. Тези червени петнички върху главата постепенно се заменят с черни. Птиците от мъжки пол са по-красиви от женските, те имат ивица червен цвят на тилната област. Именно за този вид птици се различават по различни полове.
  3. Можете да добавите към описанието, че независимо от пола, в областта под опашката ще има ивица с яркочервен тон. В останалата част на тялото черно оперение с бели петна.
  4. В задната част има пера от синкав оттенък. Над опашката, а също и в горната част на главата и на самата опашка, перата също са въглища със синьо. Същият цвят е боядисан с крилца. Ивица от черен тон, която е сравнима с мустаци, се простира от устата на птицата до задната част на врата.
  5. Бузите могат да бъдат белезникави или леки с кафеникави импрегнации. Раменете, опашката на ръба, предната част и коремната зона са оцветени в подобен цвят. На крилните крила има бели пера. Що се отнася до общите характеристики, птицата принадлежи към средния размер.
  6. По тегловна категория индивидът нараства до 0.1 кг. Дължината на фигурите на корпуса достига около 27 см. По отношение на размаха на крилете стойността варира на около 45-48 см. Струва си да се сравни една птица от пъстра и дребен тип. Вторият по тегло е 25 гр., Във височина - 15 см, в обхват - 30 см.
  7. Хората, които нямат достатъчно информация за това как изглеждат тези птици, често се бъркат с млади индивиди от изброените видове. Лапи на пъстри птици са тъмни с кафяв оттенък. Клювик черни, с малко сребро, силен и силен. Ирисът на очите е кафяв, но може да е червеникав.

жилище

Загрузка...

  1. Птиците от представеното семейство често се срещат в откритите пространства на Евразия. Те живеят, варират от Скандинавия и завършват с Иберийския полуостров. Те се намират от Япония до Курилите, а населението от Лаос до Западен Сибир също се простира.
  2. Лицата от обсъжданата група в големи количества са често срещани в Англия. Те се срещат в Корсика, Иран, Сардиния и Сицилия. Също така има представители на групата в Монголия и Китай. Това не прави, разбира се, без Украйна и Руската федерация. В Московска област има много такива птици.
  3. Има хора в Крим, Кавказ, Курилските острови и Камчатка. Не без Урал и Арктика. Има хора в тунизийския регион, които присъстват в Алжир и други региони на Африка. Екземплярите са наблюдавани в Мароко, на Канарските острови. Представители на групата са разположени там, където има иглолистни и широколистни дървета.
  4. Ако кълвачите имат избор, те винаги предпочитат да живеят сред борова гора. Също като маслинови клони, топола, дъб, бреза, трепетлика. Но предпочитате да стоят настрана от места, където е твърде тъмно. Тези птици са лоялни към хората, могат да бъдат в парковите зони и на задния двор.

храна

  1. През зимата и есента тези индивиди се облягат на храни от растителен произход. Хранят се с ядки, семена от иглолистни дървета, както и жълъди. Птиците са много интересни за хранене с плячка. Те владеят мощния си клюн, буквално разбивайки кората.
  2. Също така, птиците разбиват неравностите, а след това правят дресинг. За тази цел, конусите се изпращат към наковалнята, която е пролука между дървета или камъни.
  3. Първо, тези птици разбиват конус, използвайки силния си клюн. След това изтриват люспите, избират семената и се веселят. След подобно хранене до индивида се намира огромна планина от отпадъци. След това се попълва и попълва, когато птицата яде.
  4. Ако се виждаше планина от стружки, това означава, че наблизо има кълвач. Това продължава до пролетта. Когато настъпи топлия сезон, природата става красива, оживява и за кълвачите служи като допълнителен източник на храна.
  5. Когато индивид от един вид, който се обсъжда, почука на ствол на дървото, мозъкът на птицата се тресе. Поради това, почти никой кълвач не живее до старост, умира от сътресение. Бяха извършени аутопсии, в които те показаха, че мозъкът на тези птици просто се превръща в бъркотия от постоянното рязане на дърво.
  6. Но да не се оттегляме от главното. По този начин кълвачите извличат храна. Когато те блъскат по кората, различни насекоми пълзят от пукнатините. Тази птица ги грабва и яде съответно. Някои по-умни хора знаят къде да чукат, за да получат храна точно от кората. В основата на диетата през лятото са малки гъсеници, бръмбари.
  7. Когато въпросните птици са гладни, те търсят всяка дупка в кората, за да получат храна от нея. Обикновено започват изследванията си от дъното на тялото. След това се придвижете нагоре. Кълвачите живеят само на стари растения, които вече са заразени с бъгове. Това означава, че се оказва, че те облекчават болното дърво от вредители, действайки като вид лечители.
  8. Интересното е, че кълвачите имат не само приличен размер на клюна, но и език. Той може да достигне до около 5 см. Именно с езика птиците получават храна, ако е необходимо да се пълзи в много тесни дупки или пукнатини. През пролетта, след като птиците счупят кората, те поглъщат сока на дървото.

Отличителни черти

  1. Заслужава да се отбележи, че въпросните лица често живеят във високи дървета. Кълвачите дори се катери по тях много по-добре, отколкото летят. Представените индивиди са много приспособени към подобни условия. Това наистина е удоволствие.
  2. По природа кълвачите имат заострена опашка. В този случай оперението на птиците е доста трудно. Благодарение на мощната опашка на въпросните птици, без никакви проблеми се движат през дърветата. Също така, индивидите имат доста интересна структура на крайниците.
  3. Предната двойка пръсти е противоположна на задната двойка. Благодарение на тази необичайна особеност, птиците могат да държат клоните на голяма надморска височина без никакви проблеми, без да губят равновесие. Кълвачите използват крила само когато трябва да летят до друго дърво.
  4. Кълвачите имат мощен клюн и го използват, за да предават информация един на друг. Често можете да чуете, че такива индивиди непрекъснато се издълбават в желязо и празни кутии. Така птиците общуват със своите събратя. Можете също така да разберете къде са кълвачите.
  5. Въпросните лица имат доста гласов глас. В същото време той е назален и дрезгав. В повечето случаи кълвачите се опитват да се придържат към заседналия начин на живот. Птиците не бързат да се движат на дълги разстояния. Индода могат да летят до съседни региони в търсене на храна.
  6. Трябва да се отбележи, че представените птици предпочитат да се придържат към единствен начин на съществуване. Всеки кълвач има своя собствена територия, в която птиците получават храната си. Често индивидите се сблъскват помежду си, разделяйки районите за хранене. Битките се нанасят единствено на лица от един и същи пол.
  7. Струва си да се отбележи, че битките са доста брутални. Птиците ударят много силно с мощните си човки. При силни битки, кълвачите плават дори с крилата. Птиците са в плашеща позиция, като по този начин предупреждават противника за тяхната агресия. Кълвачите отварят клюновете си и разтърсват перата.
  8. Въпросните лица имат непоколебима смелост. Такива птици не се страхуват дори от опасни хищници. В същото време кълвачите се опитват да бъдат внимателни. Ако хората могат да избягат от опасността, те определено ще се възползват от тази възможност. Що се отнася до хората, птиците се опитват да ги игнорират.
  9. Затова кълвачите винаги безразлично възприемат всички наблюдатели, които често се появяват в гората. В този случай птиците могат само бавно да се придвижат до друг ствол. В редки случаи такива лица могат да летят до по-тихо място. Струва си да се отбележи, че кълвачите не вреди на човек.
  10. Въпросните лица не са изложени на риск, а населението им е многобройно. Въпреки това, някои видове все още са включени в Червената книга. По неизвестни причини броят на пъстри кълвачи бързо намалява напоследък. Експертите смятат, че това се дължи на масовото обезлесяване.
  11. За да запазят по някакъв начин техния брой, такива видове започват да се сдвояват. Заслужава да се отбележи, че кълвачите са моногамни, но поради изчезването на вида, всеки сезон хората сменят своите партньори. Някои двойки все още предпочитат да не се разделят. Дори спътниците спят заедно.

Кълвачи уникални птици, които имат необичайни характеристики за птиците. Отделно, заслужава да се спомене, че индивидите достигат полова зрялост през втората година от живота. По време на брачния сезон мъжете създават много шум. Те пляскат силно с крила и постоянно крещят.

Видео: Голям пъстър кълвач (Dendrocopos major)

Загрузка...

Гледайте видеоклипа: Голям пъстър кълвач (Октомври 2019).

Загрузка...

Популярни Категории

Загрузка...