Дърво кенгуру - описание, местообитание, начин на живот

Под дървото кенгуру означава жителите на Нова Гвинея и Австралия. Тези представители се различават от себе си не само в навиците си, но и в начина си на съществуване. Ако останалите роднини прекарват по-голямата част от живота си на земята, въпросните лица се крият в короните на дърветата. Всъщност по тази причина те са получили името си. Животните могат да живеят на горния етаж достатъчно дълго, ядат, спят и се забавляват там. Основният враг е човешката дейност, този вид е на ръба на изчезване.

описание

Загрузка...
  1. Лицата от обсъжданото семейство са доста непредсказуеми, се различават от роднините си по външни данни. Височината на тялото, те нарастват до максимум 1,7 м. Въпреки че често се срещат представители от 1,3-1,5 м. Опашката се дава на около 70 см., Главата с тялото е все още 0,5-0,8 м. черупка, тя варира и много. В зависимост от пълнотата на индивидите показателите варират от 5 до 17 кг.
  2. В горната част тялото е пигментирано със сиво-кафяв или черен тон. В долната част за предпочитане бели области. Долните крайници са скъсени, което отличава тези членове на семейството от сухоземни видове. Въпреки това, подметката на краката е широка и голяма, има остри и дълги нокти на пръстите, които позволяват на хората да се катерят по дърветата.
  3. Ушите са кръгли по своя формат, муцуната е къса, особено в сравнение с подобни роднини. Опашката е спусната, тя е необходима за балансиране и поддържане на баланса по време на движения и скокове. Когато едно животно се движи, тялото му стои хоризонтално, а не вертикално, както другите членове на семейството.
  4. Отделно е необходимо да се докосва до темата за различията между половете. Много хора се опитват да различат мъжкото от женското по отношение на размерите, но това очевидно е губещ бизнес. Сексуалният диморфизъм на практика не се изразява, в резултат на което е трудно да се каже със сигурност кой индивид от пола е пред очите ви.

храна

  1. Основата на диетата е храна от растителен произход. Хората могат да го извлекат в короните на дърветата, където прекарват по-голямата част от живота си, или по суша. Менюто включва зеленина, както и малки треви и клонки. Поради факта, че храната не е известна с високата си енергийна стойност, този тип кенгуру е доста ненаситен.
  2. Когато едно животно е гладно, то дърпа клона, като по този начин привлича листата към себе си. Индивидуалните паузи и абсорбират листата в огромни части. Ако храната не се усвоява, животното причинява повръщане. Впоследствие може да се превърне в храна. Благодарение на подвижността на горните крайници, много кенгурута притежават лапите си, огъвайки и разтягайки пръстите си, като искат да получат храна.

поведение

  1. Видовете от представените видове са по-често срещани в Нова Гвинея и Австралия. Те предпочитат да живеят в тропически места, които се намират на 3 км. над морското равнище. Те са трудно достъпни места, поради което е трудно да се изследва поведението.
  2. Ако следвате вече известните данни, животните прекарват по-голямата част от живота си на дървета. Те са разположени на дебели клони, постоянно дъвчат, спят и се наслаждават на сянка. Когато едно животно е гладно, то може да напусне убежището, през нощта да търси храна.
  3. За разлика от други животни, тези кенгурута не скачат, а бягат. Тяхното тяло е образувано по друг начин, в резултат на което не е възможно да се скочи. В лова за храна участва група от 3 индивида.

репродукция

  1. Тези животни се различават от себе си по това, че могат да се чифтоват целогодишно. Това се дължи на характеристиките на местообитанията. В дъждовния терен винаги има храна. Животните не пестят енергия, затова лесно намират партньор и изграждат семейство.
  2. Когато отделен мъжки пол срещне жена, тогава издава неразбираеми звуци. По този начин мъжът иска да привлече вниманието на противоположния пол. Звуците са подобни на пилето. Ако жената се обърне, мъжът търпеливо чака и погали опашката си. След подстригване започва чифтосването.
  3. Често се случва няколко мъже да се интересуват от една жена. В този случай започват да се появяват доста сериозни битки между индивиди от по-силния пол. Такива сблъсъци силно приличат на класически бокс.
  4. Трябва да се отбележи, че сред животните няма специфични правила, още по-малко спортна етика. Ето защо, хората могат лесно да атакуват дори от гърба. След разкриването на победителя той получава жената.
  5. След чифтосване женската продължава да носи потомството само за 1 месец. В резултат на това се ражда само едно бебе. Младенецът веднага се качва в чантата и продължава да се развива там. Той не спира да храни млякото на майката за дълго време. В чантата бебето е напълно безопасно.

Враговете

  1. Проблемът е главно във факта, че поради масовото обезлесяване някои подвидове на въпросните индивиди са на ръба на изчезване. Животните умират достатъчно бързо.
  2. В някои части на света някои видове животни продължават да се ловуват от хора за промишлени цели. Поради тази особеност повечето видове кенгуру са защитени. Но, както показва любовницата, тя не спира преследвачите.

факти

  1. Трябва да се отбележи, че в Австралия въпросните екземпляри са получили прякора „Boongar“.
  2. Местните жители на Нова Гвинея продължават да ловуват за тези животни, за да извличат месо. Обичам непрекъснато да изкачвате дървета, за да хванете човек. Най-често ловците хващат за опашката кенгуру.
  3. Интересно е, че такова животно може да скочи от височина до 18 м. В същото време на индивида няма да се случи нищо.
  4. Обсъдените животни не скачат на земята. В тази област те се движат достатъчно бързо. Благодарение на дългите нокти и късите лапи, такива индивиди отлично се катерят по дърветата.

статус

Загрузка...
  1. Любопитно е, че индивидите принадлежат към по-скоро редки животни. Броят на такива животни е изключително нисък. Това се дължи на факта, че те живеят в ограничена област. Такива индивиди проявяват прекомерна предпазливост и се опитват да се държат неусетно.
  2. Те постоянно се крият в дърветата. Поради тази характеристика биологията на животните е слабо проучена. Кенгурата имат отдалечени местообитания. Повечето животни живеят във влажните тропици.
  3. Освен това такива територии принадлежат към световното наследство на ЮНЕСКО. Следователно, да се достигне до хората е просто невъзможно. А плюс може да се отчете фактът, че в такива райони животните не се влияят от човешката дейност.
  4. Трябва да се отбележи, че почти всички подвидове на такива лица са защитени. Въпреки това, въпреки това, животните на някои места са подложени на потенциална опасност. Както беше споменато по-рано, хората продължават да ловят такива животни.

И все пак ловът практически няма ефект върху броя на индивидите, като основният проблем на изчезването на животните е именно обезлесяването. Поради факта, че кенгуруто леко разширило местообитанието си, те се спуснали от планините в лъжливите гори. Именно в тази област се случва рязане. Животните масово загиват.

Видео: дърво кенгуру (Dendrolagus)

Загрузка...

Популярни Категории

Загрузка...