Златното коси пингвин - описание, местообитание

Златокосият пингвин получи името си поради наличието на характерна сянка на главата му. Тези красиви членове на семейството могат да се конкурират с отличителни външни данни. Освен това те са забавни и интересни от гледна точка на обучението. Много фотографи и изследователи са щастливи да отидат в естественото местообитание на пингвини, за да ги наблюдават и да съставят очарователен материал.

Характеристики на формата

  1. За първи път птицата е описана от натуралист от Германия през 1837 година. Именно той забелязал чудовищното същество с интересни навици. Първоначално този пингвин се приписва на общо семейство, но с течение на времето индивидите мигрират към отделна класификация.
  2. Ако следвате данните, получени от множество изследвания, тогава най-близкият човек от тази птица се счита за пингвин от царския тип. Разбира се, вторият вид е по-голям и по-масивен, но иначе те са подобни.
  3. Преди повече от 1,5 милиона години се появи първата мутация, птиците бяха разделени и започнаха да се променят на външен вид. Днес тези индивиди изглеждат съвсем различни, ние ще се съсредоточим върху златнокосия член на семейството.

жилище

  1. Видовете от разглежданите видове предпочитат да живеят на Антарктическия бряг. Те обичат да живеят на острови, които се простират над подантарктическия пояс. Други изключения включват равнини с безкрайна снежна маса, която не позволява достъп до водата.
  2. По своята природа пингвините живеят колониално, така че живеят в големи семейства. Те се срещат в Южна Чили, както и на островите Оркни и Антарктическия полуостров. Според експерта тези лица се намират в Нова Зеландия, Австралия, Бразилия и Африка. Но стадата им са малки и нестабилни.
  3. Ако имате предвид определено място на пребиваване, красивите пернати предпочитат да се установят в близост до скалистия терен. Там изграждат гнезда, прекарват по-голямата част от живота си, крият се от врагове в естествената среда.
  4. Тъй като беше споменато, че този вид живее колониално, е необходимо да се изясни броят на индивидите в едно семейство. Внимание, тя може да достигне 1,5 милиона и дори повече. Следователно, пингвините са шепа и често враждебни за територията.
  5. Младите животни не са толкова конфликтни, колкото израснали птици. Последните често започват битки, защото се опитват да изберат най-доброто място за построяване на дом. Интересното е, че от района на местообитанието на семейството произлиза неприятна рибка.
  6. Социалната дейност е доста развита, птиците общуват с възклицания и жестове. В техния арсенал има много звуци, всеки от тях означава нещо. Когато започва сезонът на чифтосване, мъжът пее и така призовава за жените. Женките се събират в купчина и човекът избира един и започва да танцува.

описание

  1. Индивид от този род се отличава с големите си общи характеристики. Разбира се, тя не може да се конкурира с пингвините, но и тя не е малка. Така, по отношение на растежа, птицата расте до 70 см, но има и по-големи представители.
  2. Разликите в пола са налице, мъжките представители са малко по-големи от жените. Интересна особеност е присъща на тези птици. Те се различават по телесно тегло в зависимост от периода на годината. По време на чифтосването също се хвърля прилично в тегло. Като цяло, масата варира от 3-6 kg.
  3. Младите животни съответно са по-малки, но бързо натрупват мазнини, докато растат. Преди да започне лигавицата, пингвините тежат около 6 кг, след което губят тегло 1,5-2 пъти. Първоначално тези птици се наричаха гребени, а не златни коси. Това се дължи на характерния сноп на главата, пигментиран с жълто-оранжев оттенък.
  4. Върхът е над веждите. Счита се за отличителен белег на този вид. Клюнът е силен и достатъчно голям. Той е оцветен в кафеникаво с оранжев оттенък. Леко се наведе като нокът.
  5. За всички останали параметри тези пингвини почти не се открояват сред подобни хора. Те са почти по цялото тяло, боядисани в синьо или черно. Коремната част и шията са бели. Лапите са розови, както и площта под крилата.

дажба

  1. Не забравяйте, че индивидите от този вид принадлежат към хищни птици. Те не знаят как да летят, но това не им пречи да бъдат отлични ловци под вода. Първо, пингвините го правят доста успешно.
  2. Възрастните са напълно способни да се гмуркат на дълбочина повече от 65 м. В същото време, под вода без кислород те могат да бъдат до 3 минути. В допълнение, преди лов и потапяне във вода, пингвините събират малко количество камъни в устата си. Благодарение на това допълнително тегло позволява на хищниците бързо да потънат във водата.
  3. Често златни коси пингвини ловуват за малки риби. Те също така обичат да ядат ракообразни и калмари. Ако го погледнете от другата страна, тогава докато хранете потомството, родителите се опитват да донесат малки мекотели и планктон.
  4. Проблемът е, че тялото на младите хора е доста слабо и все още не е напълно укрепено. Ето защо пилетата просто не могат да усвоят по-голямата храна. Поради тази причина можем да кажем, че родителите осигуряват на младите животни специална храна за бебето.

Интересни факти

  1. Разгледаните индивиди не са включени в Червената книга, но този вид е защитен. Смята се, че пингвините със златни коси са много уязвими.
  2. В същото време, ако ситуацията не се промени, такива лица ще попаднат в Червената книга. Птиците загиват главно поради факта, че цялата планета страда в голяма степен от екологията. По-конкретно, пингвините са неблагоприятно засегнати от глобалното затопляне.

Такива индивиди са уникални и са защитени като вид, който може да изчезне. Факт е, че пингвините имат малко естествени врагове, те са унищожени от влошаването на екологията на цялата планета. В редки случаи, тюлените са нападнати от тюлени и косатки.

Видео: 10 факти за пингвини

Гледайте видеоклипа: Патешки танц Pateshki Tanc (Септември 2019).