Антарктически пингвин - описание, местообитание

Днес разглеждаме друг представител на семейство пингвини, а именно антарктическия пингвин. Той предпочита да се установи в Южна Америка, както и на Сандвич и Фолклендските острови. Запознайте се с представители на рода в други райони със студен климат. Някои роуминг лица, принадлежащи към бакалаври, живеят в Нова Зеландия и Южна Африка. Но нека не се изпреварваме, разгледаме всичко, което засяга тези хора, по-подробно.

описание

  1. Височината на тялото на тези птици е малко по-малка от кралската, нараства до 70 см максимум. Що се отнася до категорията на теглото, тя също не е твърде голяма, тя е около 3-5 кг. За сравнение, пингвинският кралски тип тежи 15 кг.
  2. Отчасти са налице различия в пола, а именно в категорията на теглото. Мъжките са малко по-дебели от женските. Що се отнася до оцветяването на корпуса, задната част е пигментирана тъмно (черно или така). В средата се виждат пера от белезникав тон.
  3. Крилата приличат на перки, във формата, в който те са пастообразни, оцветени в тъмно, а отвън - бели. Главата е средна по размер, над нея има шапка от пера. От него започва черна тънка ивица, простираща се под главата. Именно на тази основа се различават индийците от Антарктика от всички останали.
  4. Клюнът е доста гъст и силен, цветът е черен. Лапи със скъсени мембрани, жълти. Пръстите са розови. Благодарение на този цвят, птиците са перфектно маскирани във водната среда. Ако ги погледнете отгоре, изглежда, че индивидите се сливат с вода. Младите са оскубани от сиво-синьо пухкаво перо, гърбът е тъмен и коремът е лек.
  5. Тези обитатели правят отлични гмуркания. Те се гмуркат на дълбочина от 250 метра и се чувстват комфортно. По време на лов, те могат да се движат до 1 км от брега. Перата е водоустойчива, така че дори и в студена вода тя е удобна за хората. Хранете рядко, спестявайте мазнини.

репродукция

Загрузка...

  1. Когато двама души се срещнат, те създават силно семейство за цял живот. Възпроизвеждането започва в края на есента и завършва с началото на зимата. Гнезденето е колониално. В процеса на изграждане на гнезда са поставени камъчета, които по-късно ще бъдат около 2 яйца.
  2. Инкубацията включва двамата родители с интервал от една седмица. В края на месеца се раждат бебета, които ще останат в жилището на родителите си още 3-5 седмици.
  3. Когато младият растеж расте, той преминава към други пилета и детски форми. Въпреки това, мама и татко не забравят за по-младото поколение и ги хранят още няколко месеца. Тогава младите се подлагат на линяване и се изпращат на независим живот.

Интересни факти

  1. Ако се потопите в историята, си струва да се отбележи, че въпросните индивиди се появиха на земята преди около 72 милиона години. Следователно можем да предположим, че те са уловили динозаврите. От доста дълъг период от време въпросните индивиди принадлежат към отделен вид животни. Само в съвременния свят учените приписват пингвините на морските птици.
  2. Разглежданите индивиди принадлежат към един от 40-те вида птици, които изобщо не могат да летят. Сред тях също могат да бъдат идентифицирани овен, щраус, ему, казуар и киви. Пингвините не принадлежат към най-малките и най-големите представители на такава група. Ако погледнете от друга страна, те са най-очарователните.
  3. Пингвините принадлежат към единствените видове, които не могат да летят, но в същото време перфектно плуват. Освен това въпросните лица са единствените представители на птици, които се движат строго изправени.
  4. В допълнение, съществуват видове пингвини, които не живеят в Антарктика или подобни климатични условия. Например, пингвините в Галапагос се чувстват много добре при температура от 20 градуса. И температурата на такова място на практика не се променя.
  5. В студените климатични условия въпросните индивиди се събират в малки стада, за да се загреят. В този случай температурата в такъв плътен кръг може да достигне до +30 градуса. Птиците постоянно променят позицията си, така че всички са в равни условия.
  6. Пингвините се движат забавно в хлабав сняг. За да не паднат, те попадат на стомаха и се преобърнат, като отблъскват лапите и крилата си от повърхността. Скоростта на движението им може да достигне до 25 км / ч.

Разглежданите лица без проблеми по време на лова могат да прекарат до 30 минути под вода. Те прекарват почти половината от живота си във вода. Такива птици са уникални по природа. Те не са нищо като техните пернати. Албатросите, водолазите и буревестниците обаче се считат за близки роднини.

Видео: 10 факти за пингвини

Загрузка...

Гледайте видеоклипа: Седьмой континент: Антарктика. 2019 (Октомври 2019).

Загрузка...

Популярни Категории

Загрузка...