Ливаден хариер - описание, местообитание, интересни факти

Лунната луна означава птица, която по размерите си е малко повече от врана. Тези индивиди предпочитат да живеят в умерени климатични райони, като полета, ливадни райони, мочурища. Гнездата не се строят на вода и скали, а на суха почва. Дом за потомство обикновено се намира сред храстите и далеч от човешките очи. Основата на диетата се състои от малки гризачи. Помислете за други характеристики, свързани с тази птица.

описание

  1. Представителите на семейството са много елегантни, с тесни и продълговати крила. Опашката също е дълга, което придава на птицата по-голям формат. По време на полета те не отиват в небето, предпочитат да стоят над земята. Крилата не се изправят в права линия, а напротив, ги огъват под формата на отметка. В процеса на движение през въздуха бавно, гладко.
  2. Този вид индивиди е с дължина около 45-52 см. Размахът на крилете на птиците едва достига 115 см. Що се отнася до теглото, то зависи от местообитанието. Лицата от европейския регион тежат около 0,3 кг. (мъже) и 0,4 kg (женски). Ако сравним Луната в това отношение, то е малко по-малко от сивия вран и повече от гълъба.
  3. Има смисъл да се опишат характеристиките на оперението. Мъжките най-лесно се различават от подобни видове индивиди. Той има глава, перо крила на крило крила, гърба му е боядисана пепелно сиво. Главата отпред, както и гърдите и шията са светлосиви. Зоната под опашката и коремните части са белезникави. Те имат шарка с кафяви или червеникави пера.
  4. Младите животни не са рисувани толкова ярко като възрастните. Те придобиват характерния цвят на оперението по-близо до 4 години. Птици, които са на една година, са сходни с жените и мъжете, трудно е да се разбере какъв пол са те. Долната част на корпуса е червена с кафява, а горната е тъмна, кафява. Бил е черен. Ирисът е жълтеникав, при младите са кафяви или сиво-жълти.

жилище

  1. Тези птици са доста обширни. Те обитават африкански страни, като се заселват в голяма част в Алжир и Мароко. Има птици в Алтайските планини, на западния Атлантически бряг, както и в Минусинския басейн и близо до линията Танну-Ола.
  2. Те живеят навсякъде в Европа, но предпочитат да избягват Норвегия. В Англия тези птици са били много малки (не повече от 30 индивида). В Австрия през 2000-те години имаше около 12 двойки, а в Сърбия само 10 птици. В Черна гора, не повече, около 5 двойки.
  3. В западната част на Европа нещата бяха много по-добри. Така например голяма част от населението е разпръснато в Испания, Франция и Португалия. В необятността на нашата родина тези птици са много по-големи, отколкото навсякъде другаде. В Русия повече от 40 хиляди души. Всичко зависи от региона, броят на птиците е намален, след това се увеличава.
  4. Ако разглеждаме европейската част като зона на разпространение на индивиди от видовете, те най-често живеят там в Естония, Великобритания и Швеция. В просторите на страната ни те се срещат в Тюмен, Псков, Екатеринбург, Ярославъл, Москва, Тара и Казан.
  5. Също така ще бъде интересно да се проучи разпространението на тези птици извън Руската федерация по посока на Кавказ, Иран, Казахстан и Централна Азия. Те се срещат в Китай, Мала Азия и понякога в Япония.

репродукция

  1. Индивидите достигат полова зрялост на възраст 2-3 години. В този случай, независимо дали е жена или мъж. Птиците са моногамни и верни един на друг до края на живота си. Представените хора често се опитват да гнездят на едно и също място. Ето защо, след миграцията, ловките се опитват да се върнат в родните си земи.
  2. Веднага след като мъжът пристигне от топлите страни, той незабавно започва брачните танци в небето. Птицата демонстрира наистина сложни каскади във въздуха. Движи се на висока височина във вълни, след което спира надолу. Това може да покаже неконтролирано падане.
  3. По време на изпълнението на различни пируети мъжът едновременно започва да свири мелодично. Такива звуци са донякъде подобни на виковете на бекасина. Трябва да се отбележи, че жените също вземат активно участие в такива игри. Въпреки това, те не правят много за разлика от мъжете.
  4. Освен това, често по време на брачния сезон, мъжките имитират атака върху женските, те ги чукат на гърба си. Ако хранителните условия позволяват, въпросните лица често могат да гнездят в малки групи. Най-често птиците все още се държат по двойки. Въпреки това, често има колонии.
  5. Гнезденето в колонии обаче не е типично за всички други луни, освен за луговите. В този случай разстоянието между гнездата на въпросните птици може да бъде от 10 до 100 м. Струва си да се отбележи, че само жената е ангажирана с изграждането на жилището. Често гнездото се намира във високи гъсталаци или треви.
  6. Външно гнездото може да изглежда различно. Причината за това може да бъде неравната влага на почвата. Ако теренът е относително влажен, гнездото ще се състои от трева или слама с диаметър до 70 см. В същото време дебелината на стената може да достигне до 20 см. Често основата на гнездото е малка.
  7. Ако теренът е сух, например, в степните гнезда може да се намери под формата на вдлъбнатини в земята. Това все още ще бъде поставена суха трева. Трябва да се отбележи, че в такива жилища птиците не правят легла. В същото време площта около гнездото е отворена. Такива жилища на Луни могат да бъдат намерени в полетата, по ливадите, а не във влажни зони на блатата.
  8. След брачния сезон женската започва да снася яйца. Тя го прави за 1 бр. на всеки два дни. Процедурата често пада в началото на лятото. В резултат на това птиците обикновено произвеждат до 6 яйца. Но като правило двойката спира само в две. В този случай яйцата са бели със зелен оттенък. Рядко има кафяви петна.
  9. Само женската се занимава с яйца от вида. По това време мъжът защитава дома и осигурява на семейството храна. Често женската среща половината си, когато се върне от лова. Заслужава да се отбележи, че въпросните лица са много потайни. Ако видят опасност, те започват да обикалят хищника и правят силни звуци.
  10. Ако индивидите живеят в колонии, те се събират в стадо и започват да защитават своите близки от опасност. В резултат на това ефективността на отбраната се увеличава значително. Заслужава да се отбележи, че ливадните луни не притежават силна агресия към човек, за разлика от подобни подобни видове. Те също са верни на приближаващите се големи животни.
  11. Пилета се раждат вече в бял пух. Това се случва малко повече от месец след видимост. Първите 15 дни женската не напуска гнездото и през цялото време остава с потомството. По това време мъжът не спира да донася храна на цялото семейство. След още 2 седмици пилетата вече са на крилото.

Днес ние изследвахме птицата от хищническото семейство, което, по отношение на размерите си, на практика не надвишава размера на врана. Хората са по-често срещани в откритите пространства на Руската федерация. През 2000-те те не са били известни на европейците, но след това населението нараства, птиците стават по-големи.

Видео: Луговата хайвер (Circus pygargus)

Загрузка...

Популярни Категории

Загрузка...