Императорски пингвин - описание, местообитание

Императорските пингвини са големи водни птици, което ги отличава от всички членове на семейството на пингвините.

Тези птици с водолюбиви птици имат значителни различия от други подобни видове - това е не само голям размер, но и неспособността на тези птици самостоятелно да строят гнезда. Яйцата за люпене се извършват чрез специална кожена гънка, разположена върху корема (тази гънка се среща и при мъжете, и при жените).

Характеристики на външния вид

Загрузка...

Максималните размери на птиците са до 130 см дължина, тегло до 50 кг. Имайте предвид, че този тип пингвин има голяма мускулна маса, която се причинява от достатъчно развита гърда на тези птици.

Цветът на перото на императорския пингвин е черно-бял, това оцветяване помага на птиците ефективно да се скрият от враговете си във водата. Оперението под врата и в близост до бузите е с характерен цвят на тухла. Първият костюм на големите пингвин пилета, които са проникнали, е сиво-бял надолу. Теглото на новородено пиле е не повече от 320 грама. Имайте предвид, че перото на възрастните осигурява пернат птици с ефективна защита, като същевременно се поддържа топлина на тялото.

Друга съществена разлика на този вид пингвини от техните близки е плътността на костите на птиците (без характерни кухини). Животът на тези птици рядко надхвърля 25 години в естествената им среда.

хабитат

Загрузка...

Най-разпространен е такъв вид водолюбиви птици като императорски пингвини в територии, разположени в такъв обхват от южна ширина - от 66 ° до 77 ° (Антарктика). Мястото за гнездене е предимно районът, който е възможно най-близо до ледените скали.

Приблизителният брой на представителите на този вид е около 450 хиляди индивида, които са разделени помежду си в малки колонии. Завърти 300 хиляди представители на видовете птици живеят по-голямата част от живота си на ледени късове, но по време на размножителния сезон и за последващото излюпване на тяхното потомство мигрират към континента.

Най-многобройната колония от големи пингвини се заселила за гнездене на нос Вашингтон (поне 20-25 хиляди чифта).

Характеристики на поведението

Този вид водолюбиви птици се държат главно в малки колонии, като същевременно се намират места с естествени убежища под формата на доста големи ледени късове и ледени хълмове. В същото време около избраната зона за живот задължително трябва да се представят райони с отворени води, което всъщност е снабдяването с храна за тези птици. Често, за движение на повърхността, пингвините използват корема си, т.е. лежат на стомаха си и започват да се плъзгат по заледената повърхност, активно си помагат с крилата и лапите си.

При много ниски температури възрастните се събират в групи, плътно прилепващи се един към друг, за да се затоплят. В същото време в тези групи постоянно се наблюдава движение - птиците се движат на различни места.

Хората имат много величествен вид, за който всъщност са получили името си, въпреки това, това е много предпазлива птица, която не позволява на хората да се доближават до себе си, което до днес опитите да се позвънят на представители на този вид не са увенчани с успех.

Функции за захранване

Основната храна на птиците от този вид е разнообразна риба, а за извличане на храна пингвините често се събират в малки групи. За да уловят риба, групи от пингвини плуват в плаващи рибарски училища, като поглъщат застояли морски обитатели. Ако голяма риба стане достатъчно голяма за голям пингвин, тя го разрязва вече на повърхността.

В търсене на храна, императорските пингвини могат да плуват доста дълги разстояния (до 500 км). Скоростта на движение на тези водоплаващи птици по време на лов е около 5-6 км / ч. Продължителността на престоя под водата е около 15 минути.

Развъждане на императорски пингвини

Загрузка...

Големите пингвини са моногамни птици, чиято двойка е живяла заедно до края на живота си. За да привлекат жена - птиците от противоположния пол използват доста силния си глас. Продължителността на брачните игри е около 1 месец. По това време индивиди от двата пола правят доста дълги съвместни разходки, но мъжете често показват своя оригинален танц пред женските, едно от движенията на което е нисък лък.

В съединителя има само едно яйце, което се поставя от жената около месец след началото на размножителния период (май-юни). Размерите на яйцата са доста големи (ширина - до 10 мм, дължина - не по-малко от 120 мм, тегло - до 500 г).

За известно време женската държи яйце в прегънатата на чантата, като държи последното с крила (1,5 месеца), след което тя преминава мъжката за последваща инкубация и тя продължава дълъг лов. През следващите 9 седмици мъжкият императорски пингвин едва се движи и се храни само на сняг, поради което губи по-голямата част от теглото си. В случай, че женският пингвин няма време да се върне от лов до пилене, бащата на семейството активира специални жлези, които са отговорни за обработката на подкожната мазнина в кремав състав, който мъжът се храни с пилетата преди родителят да се върне.

Излюпваните пилета са покрити с пух, способността им да плуват ще се появят след шест месеца след появата на първото облекло за перо. След раждането младите пингвини могат да напуснат родителите си след 1,5 месеца, често резултатът от такава небрежност е смъртта им.

Особено забележителен е фактът, че онези жени, които са изгубили потомството си, могат да отвлекат пилета и да се отгледат като свои собствени.

Естествени врагове

Поради изключителните им физически характеристики и доста големи размери императорските пингвини в естествената си среда не притежават твърде много естествени врагове. Естествените врагове на тези видове птици включват морски леопарди и такива морски създания като китове убийци.

Често младите индивиди на императорски пингвини стават жертва на такъв пернат хищник, като скиа.

Основната опасност за популацията на видовете е глобалното затопляне, освен това все още има един фактор, който влияе на намаляването на броя на птиците - това е доста бързо намаляване на предлагането на храни. Както показват последните проучвания, броят на пингвините през последните години може значително да намалее (до 5%). Това се дължи на изчерпването на природните ресурси, поради което става все по-трудно за този вид птици да получат храната, от която се нуждаят. Нарушаването на човешкото естество на околната среда (масов туризъм) също оказва отрицателно въздействие върху живота на птиците.

Видео: императорски пингвин (Aptenodytes forsteri)

Гледайте видеоклипа: Императорские пингвины (Октомври 2019).

Загрузка...

Популярни Категории

Загрузка...